LOL

TSM-stjärnan lämnar laget – flyttar hem till Europa

av Tobias Lundgren
Maurice “Amazing” Stückenschneider
Maurice “Amazing” Stückenschneider

Team SoloMid slogs ut från Worlds under kvartsfinalerna – och nu är det bekräftat att laget tappar en spelare.
I helgen meddelade Maurice “Amazing” Stückenschneider att han lämnar den nordamerikanska organisationen och återvänder till Europa.
– Jag kommer aldrig glömma alla stora stunder vi hade, från att ha kämpat i tidigare säsonger till att bli ett topp 2-lag i väst, men det är dags för mig att gå vidare, säger han i ett uttalande.

Team SoloMid blev ett enkelt byte för Samsung White under kvartsfinalerna i Worlds. Efter utslagningen har ett rykte cirkulerat att Maurice “Amazing” Stückenschneider skulle lämna laget. Och efter att han flyttat sitt spelkonto från Nordamerika till Europa och bytt namn från TSM Amazingprox till AmazingEU har ryktet bekräftats av organisationen.
– Att jobba med Maurice har varit en fantastisk upplevelse och jag är glad att han spelat för vår organisation. Han har varit en stor del i våra framgång och jag önskar honom lycka till, säger ägaren Andy Dinh.

”Ledsen över att lämna miljön”

En av anledningarna till flytten ska vara att Amazing inte trivts i Los Angeles och har längtat hem till Europa, vännerna och familjen, skriver Newsoflegends.
– Inget lag har någonsin inspirerat mig att bli skickligare, smartare och bättre i min individuella roll än TSM, tack vare coacherna men främst spelarna som alla haft drivet att bli bäst. Jag är ledsen över att lämna en sådan miljö men jag är lika glad över att vara tillbaka i landet jag föddes och växte upp i. Jag kommer aldrig glömma alla stora stunder vi hade, från att ha kämpat i tidigare säsonger till att bli ett topp 2-lag i väst, men det är dags för mig att gå vidare.

Nu jagar TSM en ersättare för Amazing och enligt Newsoflegends kommer tryouts att sätta igång den 20 oktober.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport