LOL

TSM svarar efter de sparkade spelarnas hot

av Tobias Lundgren
regitopp

Efter att Team SoloMid sparkat Challenger-laget Darkness då en av spelarna läckt matchbilder till en konkurrent hotades de med rättsliga åtgärder då de sparkade medlemmarna anser att de brutit mot kontraktet.
Nu har TSM uttalat sig om händelsen och menar att de handlat korrekt.
”Vi berättade för spelarna den 20 mars att vi skulle avsluta samarbetet, enligt kontraktet behöver vi ge 30 dagars varsel”, säger ägaren Andy ”Reginald” Dinh till Esportsheaven.

Skandalen var ett faktum när David “t3azer” Berube från Team SoloMids challengerlag Darkness spelade in en match mot CounterLogic Gaming Black och sedan delade materialet med konkurrenten Team Fusion. När händelsen uppdagades beslutade sig TSM för att göra sig av med hela laget, något som fick flera av spelarna att hota med rättsliga åtgärder.
”När vi fick reda på att hela laget sparkades efter händelserna kring t3azer och hans individuella handlingar blev vi överraskade. Vi kontaktade SoloMid Corporation för att ta reda på varför det hänt. När vi inte fick något svar bestämde vi oss för att konsultera vår advokat. Efter att ha pratat med advokaten meddelade vi TSM att vi kommer ta till rättsliga åtgärder”, sa Lyonel “Arcsecond” Pfaender till The Score efter att de fått sparken.

”Enligt kontraktet behövde vi ge 30 dagars varsel”

Men nu har TSM svarat på spelarnas anklagelser att de inte följt kontraktet och menar att de gjort allt enligt reglerna.
”Vi berättade för spelarna den 20 mars att vi skulle avsluta samarbetet, enligt kontraktet behöver vi ge 30 dagars varsel”, säger ägaren Andy ”Reginald” Dinh till Esportsheaven.
Enligt Dinh har TSM även sagt åt spelarna att de under uppsägningstiden, fram till 21 april, inte längre ska spela under lagnamnet. Spelarna ska även ha fått betalt fram till det datumet.

Det är ännu oklart om de sparkade spelarna kommer gå vidare med sina rättsliga åtgärder.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport