LOL

UoL klara för LCS-semi mot Fnatic: ”Vi har förberett oss väldigt mycket”

av Tobias Lundgren
uolglädje

I finalen av vårsplitten ställdes Unicorns of Love mot giganterna Fnatic men förlorade det mötet.
Nu möter de återigen det obesegrade mästarlaget i LCS-semifinal – och där vill UoL utkräva hämnd.
– Den kommande veckan kan vi träna specifikt för att möta Fnatic. Det kommer bli en jämn serie, säger toplanern Tamás ”Vizicsacsi” Kiss efter segern mot Team ROCCAT.

Den andra kvartsfinalen i LCS-slutspelet är avgjord och det blev en rejält jämn tillställning, jämfört med krossen som var H2K:s vinst mot Giants Gaming under lördagen.
Unicorns of Love överraskade tidigt Team ROCCAT och kunde gå upp till en ledning med 2-0 i matchserien, men ROCCAT hade långt ifrån gett upp och kunde reducera och kvittera matchserien vilket ledde till ett tungt avgörande.

Mega-Gnar avgjorde matchserien

I sista matchen tog ROCCAT ledningen i kills efter att lagen till en början krigat hårt i botlane, men då Unicorns of Love lyckades ta fler objektiv kunde de ändå gå upp i en rejäl guldledning och sätta press på ROCCAT:s inhibitors. Det slutgiltiga avgörandet kom efter att Tamás ”Vizicsacsi” Kiss lyckades fånga tre ROCCAT-spelare med sin Mega-Gnar och kort därefter kunde UoL spränga motståndarnas nexus till publikens och spelarnas stora glädje.

”Reignover straffar dig hårt”

Efter matchen hyllades främst nyvärvade Cho ”H0R0” Jae-hwan för sin insats i UoL:s djungel.
– Han har gjort ett stor avtryck i den här lineupen. Det här är ett annat UoL än vi sett senaste tiden. De kunde spela på det här sättet för att H0R0 köpte dem tid, men kan han köpa nog med tid mot Fnatic? Han kommer möta Reignover och Reignover straffar dig hårt, säger experten Mitch ”Krepo” Voorspoels.

”Kommer definitivt ta en match från Fnatic”

Men UoL ställer nu in sig på att göra det omöjliga under sommarsplitten: Vinna en BO5-serie mot mästarna Fnatic som hittills har 18-0 i matcher den här säsongen.
– Det kommer bli tightare än vårt senaste möte för det är BO5, och vi har förberett oss väldigt mycket. Den kommande veckan kan vi träna specifikt för att möta Fnatic. Det kommer bli en jämn serie och vi kommer definitivt ta en match från dem, säger toplanern Tamás ”Vizicsacsi” Kiss.

Unicorns of Love vs Team Roccat

3-2

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport