LOL

”Uppenbart att de manipulerade mig för att jag skulle stanna”

av Tobias Lundgren
koribild

Marcin Kori” Wolski, midlanern för LCS-laget Meet Your Makers, ville lämna organisationen då han var missnöjd med laget.
Då hotade ledningen honom med att han och hans mamma skulle förlora sitt hus om han övergav MYM.
”Det var uppenbart att de manipulerade mig för att jag skulle stanna”, säger Wolski till Esports Heaven.

Bara dagar innan LCS-säsongen drog igång lämnade Marcin Kori” Wolski sitt lag Meet Your Makers. Efter att de upptäckt att Wolski befann sig i USA och spelade med Challenger-laget Roar försökte MYM få honom avstängd ett år från tävlingsspel.

Men nu har Esports Heaven kommit över bandinspelningar från Kori där det framgår att han hotades av ledningen efter att ha velat hoppa av laget. Anledningen ska vara att han inte fått betalt på flera månader efter att ha gått från Supa Hot Crew till den nya organisationen, som har samma ägare. Dessutom var Kori missnöjd över att Cho ”H0R0” Jae-hwan inte kunde kommunicera in-game med sina nya lagkamrater.

”Visste inte vad jag skulle göra”

När Kori framförde detta till Sebastian “Falli” Rotterdam sa managern att om Kori lämnade laget skulle han och hans mamma bli av med sitt hus och resten av MYM, inklusive all personal, skulle förlora sina jobb.
”Jag pratade med dem innan jag reste och sa att jag ville lämna gaminghuset. Jag var inte glad där och timmarna innan jag åkte blev jag rädd, för Falli hotade att jag skulle bli av med mitt hus om jag lämnade. Jag är bara 17 år gammal i ett främmande land, jag visste inte vad jag skulle göra. Det var uppenbart att de försökte manipulera mig till att stanna”, berättar Kori i ett meddelande till Riot som Esports Heaven kommit över.

Konfronteras med inspelning

Kori ska även ha spelat in samtalen med Falli där managern framför hoten. Men när Esports Heaven kontaktar MYM:s vd Khaled Naim nekar han till uppgifterna.
”Kori har spelat med MYM sedan 1 januari så vi hade inget att göra med SHC. Kori lämnade huset och har redan förklarat anledningen, jag hotade aldrig Kori lol”, skriver han till Esports Heaven.

Kori har sedan dess återvänt till Meet Your Makers och spelar just nu för laget i LCS. När Daily Dot kontaktar lagledningen med bandinspelningen så är Naim betydligt mer tillmötesgående.
”Jag kommer ta nödvändiga åtgärder för att undvika det här framöver, eftersom det är något som inte är tillåtet och vi inte tolererar, säger han till sajten.

Ber om ursäkt till Kori och mamman

Och även Rotterdam ber om ursäkt för sitt beteende.
”Jag gjorde ett stort misstag som sa så till Kori. Situationen var galen, med en spelare som lämnade laget en dag före LCS startade. Jag var stressad och borde inte sagt så där, jag har aldrig pratat så med en spelare förut. Jag kommer erbjuda MYM min uppsägning. Managementet var inte medvetna om att jag sa så här och jag vill skydda de andra spelarna. Jag vill be om ursäkt till Kori och hans mamma, säger han till Daily Dot.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport