LOL
English version

Vardags: ”Tror vi kan ge Rekkles en bra match”

av Henning Eklund
vardags
Foto: Riot Games

Med 18 vinster på 18 matcher under LCS sommarsäsong är Fnatic storfavoriter inför kvällens semifinalmöte med Unicorns of Love. Men UoLs AD­carry Pontus ”Vardags” Dahlblom räds inte motståndet.
– Tar vi oss igenom earlygame har vi väldigt bra chanser, säger han till Aftonbladet Esport.

Det handlade om små marginaler, men efter många timmars kamp lyckades Unicorns of Love ta sig vidare från kvartsfinalen mot Giants Gaming med slutresultatet 3-­2. En viktig seger, både för chansen att kvala in till Worlds, men också för lagmoralen
– Det är alltid kanonkul efter vinst, stämningen är skyhög och vi ser fram emot att spela, säger Pontus ”Vardags” Dahlblom.

Spelarbytet, där Berk ”Gilius” Demir fick lämna för att ge plats till erfarne Cho ”H0R0” Jae­hwan, har hittills fungerat bra.
–Det gör en stor skillnad på vår spelstil, laget har tidigare spelat väldigt ”europeiskt”, där vi fokuserar mycket på kills och individuella prestationer. H0r0 har ett klassiskt koreanskt synsätt, där han fokuserar mer på lagspelet och att spela kartan på ett smart sätt. Han är bra på att lugna ner laget. Språket är inget problem, han är faktiskt väldigt duktig på engelska, säger Vardags.

”Tror vi kan ge Rekkles en bra match”

Vardags har med sin support Zdravets ”Hyllisang” Galabov spelat tillsammans i botlane sedan laget startades, vilket borde betyda att samarbetet vid det här laget borde vara på topp. Något som Vardags kan bekräfta.
– Samarbetet går väldigt bra, men lite i vågor. I bland känner vi oss riktigt vassa, men i perioder hamnar vi i situationer där vi känner oss svagare. Martin ”Rekkles” Larsson och Bora ”Yellowstar” Kim är väldigt starka tillsammans, de är individuellt skickliga och har mer erfarenhet än vad vi har. Men kan vi bara formtoppa tror jag att vi kan ge dem en bra match i botlane, säger Vardags.

Trots att Fnatic är det första laget i LCS­-historien att gå obesegrade en hel säsong, är Vardags och hans lagkamrater självsäkra inför utmaningen.
– Deras samarbete och teamfights är starka. De har bra offensiv ward-­kontroll, vilket gör att de kan straffa sina motståndare för misstag som många andra lag inte kan. Det är klart att de är väldigt starka, men kan vi bygga på vårt samarbete har vi en bra chans att ge dem en riktig match, som vi gjorde förra året, säger han.

Vilka kommer att vara nycklarna för att vinna matchen?
– Om vi bara tar oss igenom early-game har vi väldigt bra chanser. I bland kan vi spela skakigt i early-game vilket gör att vi tar sämre beslut senare i matchen. Våra picks och strategier beror mycket på vad Fnatic gör, till exempel kanske vi får se Tamas ”Vizicsacsi” Kiss plocka fram sin Poppy om Fnatic öppnar för det, det är mycket upp till dem. Jag tror också att det kan vara till vår fördel att H0r0 är bättre än Reignover på att anpassa sig till nya champions, säger Vardags.

Oavsett om UoL skulle vinna eller förlora i semifinalen mot Fnatic, står det redan klart att man kommer spela på Hovet i Stockholm om en plats i Worlds. Det innebär att det bokstavligen kommer att vara hemmaplan för Tyresösonen Vardags.
– Jag ser verkligen fram emot att spela på hemmaplan. Familj och vänner kommer att vara på plats och titta, vilket kanske inte kommer att påverka spelmässigt men är väldigt kul. Det är speciellt för alla svenskar att ha en så här stor turnering på hemmaplan. Jag kommer nog dessutom hinna med att visa upp Stockholm för laget, gå och äta god mat och kanske värma upp lite på Inferno Online.

Skrivet av: Henning Eklund.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport