LOL

Vinstkedjan håller trots underläget: ”Yellowstar höll kvar oss i matchen”

av Simon Engstrand
fnatic

Den perfekta säsongen hade för Fnatic resulterat i en rekordlång vinstkedja med 12-0 i matcher.
Men när Fnatic ställdes mot H2K under torsdagskvällen såg allt ut att spricka.
– Tolv matcher i rad har de gjort en och samma sak, men i den här matchen ändrade de helt så vi blev lite tagna på sängen, säger Martin ”Rekkles” Larsson.

Den hittills perfekta säsong, med en vinstkedja på 12-0 i matcher, såg ut att gå i graven för Martin ”Rekkles” Larsson och hans mannar i Fnatic när de under torsdagskvällen ställdes mot H2K. Motståndarlaget med Petter ”Hjärnan” Freyschuss i spetsen har hela säsongen legat snäppet bakom Fnatic, men spåddes vara ett av lagen som kunde bryta den rekordlånga vinstkedjan.

När matchen väl drog igång fick H2K en stark start och redan 8 minuter in hade de lyckats dräpa 4 Fnatic-spelare utan att själva förlora en enda. Rekkles förklarar överraskningen såhär:
– Vi tittade på deras level 1-taktiker och försökte forma en strategi runt vad de i vanliga fall gör, men då körde de en annan taktik istället. Tolv matcher i rad har de gjort en och samma sak, men i den här matchen ändrade de helt så vi blev lite tagna på sängen, sa Rekkles.

H2K fick jobba ostört

H2K fick jobba upp ledningen näst intill ostört och allt såg ut att gå i deras favör. Då ändrades spelkartan helt. Rekkles och hans mannar i de orange/gråa tröjorna ställde till med en enorm lagfajt som resulterade i inget mindre än en ace för Fnatic. Efter det rullade matchen på under samma tema och efter en 37 minuter lång strid stod Fnatic slutligen som segrare.
– När man vinner sådana här matcher är det ibland svårt att veta om det är för vi är det bättre laget och att vi därför lyckas göra bra beslut som ger oss gratis torn, eller om de andra bara inte är bra nog för att hålla oss borta från tornen, berättade Rekkles efter matchen.

Och i just det här fallet menar svensken att nyckelpersonen bakom vinsten var lagkamraten Bora ”Yellowstar” Kim.
– Väldigt solida calls från Yellowstar tror jag höll kvar oss i matchen. Han såg till att vi gjorde rätt beslut vid rätt tillfällen istället för att ta fajter vi ändå inte kunnat vinna och därmed ge bort fler kills än nödvändigt, förklarade Rekkles i vinnarintervjun och fortsatte:
– Det tillät oss att ta en del torn gratis och till slut komma tillbaka nog mycket för att kunde vinna lagfajterna.

Fajt om andraplatsen

Den otroliga bragden med totalt 13 vinster i rad innebär nytt rekord för europeiska LCS och cementerar Fnatics dominans i ligan. Samtidigt får H2K se sig sjunka ett steg i rankingen medan nykomlingarna i Origen kliver upp. Origen var under sommarsäsongens första veckor tidigt framme och fajtades med Fnatic om platsen högst upp på rankingen, men har sedan överkörningen från Fnatic inte gjort lika stort väsen av sig.

Under fredagskvällen ställs H2K mot Roccat medan Origen senare under kvällen får revanschchans mot Fnatic. Då avgörs det vem som kammar hem andraplatsen efter sjunde veckan av LCSs sommarsäsong.

Samtliga LCS-resultat från torsdagen

Copenhagen Wolves – Unicorns of Love 0-1

Roccat – Elements 0-1

Origen – Giants Gaming 1-0

H2K – Fnatic 0-1

SK.Gaming – Gambit 0-1

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport