LOL

Visum-bråk skakar Ninjas in Pyjamas

av Björn Ehrnberg
alex

Ett visum-bråk har brutit ut i den klassiska organisationen Ninjas in Pyjamas. Under lördagen skrev spelaren Alex Ich ett längre inlägg på sin Facebook om situationen som nu tvingar honom att flytta hem till Ryssland.
– Det är väldigt tråkigt för jag trodde att NiP var en seriös organisation och ett lag som jag litade väldigt mycket på.

Skandalerna hopar sig kring Ninjas in Pyjamas League of Legends-lag. Efter en rasistskandal kommer nu nästa tunga anklagelse mot organisationen. Spelaren Alex Ich skrev ett längre inlägg på sin Facebook-vägg om problemet med sitt visum, och NiP:s brist på kommunikation, och inlägget har nu gått och blivit viralt.
– Jag trodde på NiP till slutet, men efter att vi inte blev uppflyttade och därmed förlorade våra chanser att nå LCS förstod jag att NiP inte ville ordna ett arbetsvisum till mig, skriver stjärnan.

Unikt problem för esporten

Ninjas in Pyjamas har svarat på Alex Ich öppna brev och förklarar bland annat att just arbetsvisum är svårt att införskaffa för esportare i Sverige. Detta på grund av att esporten än i dag inte ligger under riksidrottsförbundet.
– Alex är därmed inte ansedd att vara en unik kompetens i Sverige och att hans jobb därför måste annonseras till resten av Europa, och efter det bli godkänd av en svensk fackförening, skriver lagets VD, Per Lilliefelth.
Men Alex Ich hävdar även att organisationen inte har betalat ut lovad lön och prispengar, något som NiP slår tillbaka.
– Vi betalat en räkning som vi mottagit från Alex, och de pengarna kommer att betalas ut den 14 oktober, skriver laget.

Två spelare sparkades

Ninjas in Pyjamas League of Legends-sektion har sedan tidigare sparkat två spelare efter att de uttryckt sig rasistiskt. Erlend “NukeDuck” Holm och Alfonso “Mithy” Rodriguez fick lämna laget efter upprepade avslöjanden om dåligt uppförande. I sitt officiella uttalande avslutar NiP:s VD, Per Lilliefelth, med orden: ”Ur ett prestationsperspektiv är vi ledsna att Alex inte levt upp till förväntningarna och önskar honom all lycka till i framtiden.”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport