LOL

Wickd: ”Atmosfären var skitdålig – folk litade inte på varandra”

av Tobias Lundgren
wickd

Efter en svag period i LCS blev det i går klart att Elements ersätter top lanern Wickd.
Nu har han i sin tur gjort en AMA på Reddit – där han talar ut om stämningen i laget och hur det gick till när han fick lämna.
– Atmosfären i laget var skitdålig och folk litade inte på varandra på grund av olika anledningar, säger han.

Elements inledde vårens EU LCS med en förlust och fyra segrar. Men den senaste tiden har det gått betydligt tyngre, med tre raka förluster, och under gårdagen stod det klart att laget kommer ersätta toplanern Mike ”Wickd” Petersen med före detta Ninjas in Pyjamas– och Millennium-spelaren Kevin ”kev1n” Rubiszewski.

”Tog det inte alls dåligt”

Nu har Wickd i en AMA på Reddit talat ut om beskedet och hur han fick veta att Elements ville byta ut honom.
– Efter senaste LCS-matchen gick vi med på att ha individuella samtal med managementet när vi kom tillbaka till kontoret. Jag var den andra personen de pratade med och då berättade de nyheterna. Jag tog det inte alls dåligt för jag ser ingen anledning att göra det. Jag började tänka på vad det betyder för mig och var jag ska gå härifrån.

”Gillade inte vår passiva stil alls”

Wickd säger även att han faktiskt blev glad efter beskedet, på grund av hur laget spelat och stämningen i organisationen.
– Saker fungerade inte i laget och jag gillade inte vår passiva stil alls. Nu kan jag börja träna på att bli en playmaker som jag var en gång i tiden och det går redan bra i solo queue.
– Atmosfären i laget var skitdålig och folk litade inte riktigt på varandra på grund av en massa olika saker. Vi hade femhundra olika åsikter varför vårt spel inte funkade och alla tog förlusterna hårt. Hur det är i laget nu vet jag inte, men från min erfarenhet som proffsspelare skulle jag säga att det är fantastiskt. Varje gång du skaffar en ny spelare går du in i en smekmånads-fas där allt är bra tills något går fel. Det ger spelarna en stor moralboost och alla kommer prestera bättre tillfälligt.

”Rekkles var ingen förbättring”

Han kommenterar även värvningen av Martin ”Rekkles” Larsson som ersättare till Erik ”Tabzz” van Helvert, en värvning han inte verkar särskilt imponerad av.
– Det var en förbättring på ett område som var ett av målen med förändringen: Den individuella motivationen hos spelarna. Men förutom det var det ingen förbättring.

I morgon gör kev1n till synes debut för Elements, då de möter Giants Gaming klockan 19.00.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport