LOL

xPeke och Cyanide lämnar Fnatic

av Björn Ehrnberg
xpekecyanide

På fredagseftermiddagen blev det klart att Fnatic inte får behålla sina stjärnor Enrique xPeke Cedeño Martínez samt Lauri ”Cyanide” Happonen. Superstjärnorna vandrar nu vidare till nya jaktmarker.
– Jag tror att nu är rätt ögonblick för mig att gå vidare och skapa mitt eget lag, skriver xPeke på Facebook.

Enrique xPeke Cedeño Martínez och Lauri ”Cyanide” Happonen lämnar Fnatic. Kort efter att Martin ”Rekkles” Larsson avslutat sitt kontrakt med laget och skrivit på för Alliance går alltså stjärnduon som varit i organisationen sedan 2011 vidare.

Redan första året med midlanern från Spanien och djungelspelaren från Finland vann Fnatic Worlds. Tillsammans har de också vunnit tre LCS Split-titlar bland mycket annat.

”En dröm jag funderat på”

Det har varit en turbulent höst för Fnatic. Redan innan sommaren gått i dvala började det cirkulera rykten om att situationen kring Rekkles störde laget, och att det fanns en chans att spelarna skulle splittras. Nu har ryktet förverkligats och Cyanide meddelar att han tills vidare slutar med professionell League of Legends och xPeke går vidare för att starta ett nytt lag.
– Det har varit en dröm jag gått runt och funderat på under en längre tid, skriver spanjoren på sin Facebook-sida och fortsätter.
– Jag vill rikta ett extra stort tack till alla spelare jag lirat med genom åren. Spelare som Shushei, Lamia, Mellisan, Puszu, Soaz, Rekkles, Yellowstar, Ara, Harry, och framför allt min käraste Cyanide. Samtliga har hjälpt mig att växa som person, och som spelare, skriver han.

Niels XD kan följa med xPeke till nytt lag

Beskedet kommer dagen efter Fnatic gick ut med att de inte kommer att tävla under årets IEM i Köln mellan 18-21 december. Och så sent som igår skrev OnGamers att danske 17-årige talangen Jesper ”Niels XD” Svenningsen var på väg att ersätta Rekkles i laget. Nu återstår att se om Niels följer med xPeke till det nya laget, som OnGamers källa påstod att han skulle göra.
– Han kommer spela i Fnatic så länge storstjärnorna blir kvar. Men vad som än händer kommer han följa dem var som helst, hette det i går.

”Ett stort kapitel har tagit slut idag”

Men trots stjärnfallet jobbar Fnatic hårt på att ersätta stjärnorna, enligt Patrik ”Carn” Sättermon.
– Trots att vi de senaste veckorna inneburit många förluster, så vill vi klargöra att processen för att färdigställa rostern för 2015 snart är klar. Ett stort kapitel i vårt lags historia har tagit slut i dag men vi är optimistiska då vi går in i ännu ett spännande år med League of Legends. Vi har stora förhoppningar på nya lineupen som kommer presenteras inom ett par veckor, skriver han i ett pressmeddelande.

”Ska ta tillbaka tronen i Europa”

Carn passar även på att avtacka sina två superstjärnor för allt de gjort i organisationen.
– Vi önskar dem all lycka i deras framtida förehavanden. Vi känner oss privilegierade som fått vara på den här resan med er och vi har inget annat än respekt för er både som spelare och individer. Vi vill också skicka en hälsning till alla Fnatic-fans därute. Ni är fantastiska och vi kommer göra allt i vår makt för att ta tillbaka tronen på den europeiska LoL-scenen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport