LOL
English version

YamatoCannon: ”Alla i laget känner att det här är ett nytt Roccat”

av Tobias Lundgren
yamato

Efter att hans MeetYourMakers åkt ur LCS pratade coachen Jakob ”YamatoCannon” Mebdi om hans önskan att hitta ett nytt lag i ligan.
Det laget blev Team Roccat, som vi kunde avslöja häromdagen, och han har redan börjat jobba på att förbereda laget inför den kommande relegationsmatchen i slutet av april.
– Jag har förändrat deras sätt att arbeta med spelet fundamentalt, alla i laget känner att det här är nytt, säger han till Aftonbladet Esport.

MeetYourMakers misslyckades att säkra nytt kontrakt i LCS efter en kaosartad säsong. Nu ryktas laget splittras då toplanern Jesper ”Jwaow” Strandgren tränar med Elements enligt källor till Aftonbladet Esport. Dessutom kan Marcin ”Kori” Wolski vara på väg till CounterLogic Gaming i Nordamerika.
Men den förste som lämnade laget blev coachen Jakob ”YamatoCannon” Mebdi, som bara dagar efter utslagningen pratade om sin önskan att hitta ett nytt lag i högsta ligan. Kort därefter kontaktades han av Team Roccat och igår blev övergången klar.
– Jag fick en hel del andra erbjudanden, men jag har känt spelarna i Roccat bra sedan innan och laget var det bästa valet på grund av att de har en riktigt talangfull roster och en bra organisation som backar dem. Mer än så kan jag inte begära, säger han till Aftonbladet Esport.

”Viktigast är att hantera problemen som kommer”

Trots att övergången utannonserades häromdagen har han redan hunnit jobba hårt med laget för att förbereda inför relegationsmatchen mot Copenhagen Wolves Academy den 25 april. Huvudfokus har varit att ta bort några av de mer uppenbara problemen som Mebdi säger sig ha sett redan under sin tid i MYM.
– Redan utifrån såg man en hel del problem, men jag såg det som enkla problem att lösa. Från pick- och banfasen till mentaliteten in-game. Med MYM lyckades vi slå dem i sista veckan, det kanske säger en hel del.
– Det viktiga med lag är att man hanterar problemen som kommer. Inga lag är felfria, men just nu är vi i ett bra tillstånd och vi seglar framåt.

”Känner mig mer peppad än orolig”

Vad har du för tankar om den kommande utslagningsmatchen?
– Vi tar allt i steg. Första steget är matchen, andra steget är att ta sig ur den. Det är lite press inför det men jag ser fram emot den mer än jag fruktar det. En del av mig är orolig men jag känner mig mer peppad. Men jag vill inte ens tänka på vad som händer om vi inte kvalar, det är inte ett val nu.

Om du vågar se framåt efter den matchen, vad tror du om Roccats framtid?
Jag har sagt det många gånger: Jag gillar inte att gå in i framtiden för mycket, men jag kan säga att vi har potential att bli ett av de bästa laget i Europa. Det som hände i det förflutna är det förflutna, det här är ett nytt Roccat. Vi har förändrat deras fundamentala sätt att arbeta med spelet och alla i laget känner att det här är nytt.
– Med det sagt, tänker jag inte säga att vi kommer vara topp tre. Men jag kan säga att jag hoppas och förväntar mig att vi når toppen av Europa.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport