Overwatch

Svensk duo i Fnatics nya satsning: ”Overkligt”

av Simon Engstrand
FnaticOWOW

En svensk duo står i spetsen för Fnatic:s nya satsning på Overwatch.
Och när en av stjärnorna blickar framåt så är det en ljus framtid som väntar.
– Jag anser att vi utan tvekan kan bli det allra främsta laget internationellt, säger Oliver ”Vonethil” Lager till Aftonbladet Esport.

Likt många andra kliver nu den stora esport-klubben Fnatic in i Overwatch. Och i fronten för satsningen finns inte mindre än två svenska spelare. Bland annat ser vi Nihilums före detta Heroes of the Storm-proffs, Oliver ”Vonethil” Lager, som nu har en ny karriär att se fram emot.
– Flera av mina tidigare lagkamrater från andra spel bestämt sig för att satsa på Overwatch, de ansåg att spelet skulle slå igenom. Jag fick frågan om jag också var intresserad och när jag fick se hur spelet både hade MOBA och FPS-element så blev jag direkt förtjust och bestämde mig för att ge mig in i Overwatch helhjärtat, säger svensken till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Vi har haft en otroligt stark start och jag tror på mitt lag. Jag anser att vi utan tvekan kan bli det allra främsta laget internationellt.

Och nu är Vonethil alltså medlem i en av esport-världens mest kända klubbar. Med i laget finns även den andra svensken, André ”iddqd” Dahlström, men hans resa till toppen tog fart på ett helt annat sätt.
– Det hände lite utav en slump. Jag satte mig ner och började spela online och råkade hamna mot Dennis ”INTERNETHULK” Hawelka, ledare i Team EnvyUs, och hans grupp. Jag lyckades väl göra bra i från mig eftersom han snabbt förklarade att om jag inte satsar på att bli proffs direkt så skulle jag slösa min tid. Jag tänkte lite mer på det och bestämde mig för att försöka. Var väl en jäkla tur eftersom att i dag, sex månader senare, är jag en del i en av världens största organisationer inom esport, och detta är bara början, säger iddqd till Aftonbladet Esport.

Hur känns det att gå med i Fnatic då?
– Overkligt först, men senare så är det otroligt skön känsla. Fnatic ser inte en som någon utbytbar. Vi är liksom inte bara ett lag för dem, utan mer som en familj. Eftersom Fnatic var sugna på oss, och vi tvekade inte en sekund på att bli ett med dem, så hände det bara.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport