Overwatch
English version

Svenska duon tillhör världseliten i Overwatch: ”En dröm att försörja sig på att spela”

av Simon Engstrand
Foto: Blizzard
Foto: Blizzard

Blizzards nya FPS-titel Overwatch går att skymta på horisonten.
Några som redan lagt vantarna på spelet och lyckats ta sig till världstoppen är svenska Team EnvyUs-duon Sebastian ”chipshajen” Widlund och Christian ”cocco” Jonsson.
– Det har alltid varit en dröm att försörja sig på att spela, säger Chipshajen till Aftonbladet Esport.

Det efterlängtade spelsläppet av Blizzards nya jättesatsning Overwatch närmar sig med stormsteg. På tisdagen öppnade betan för alla som har förbeställt spelet och på i morgon, torsdag, öppnar den upp för alla.

Men redan innan, i den stängda betan, har några få förunnat kunna prova och träna på FPS-titeln. En tävlingsinriktad scen har redan börjat byggas upp och däribland finns svenskarn Sebastian ”chipshajen” Widlund och Christian ”cocco” Jonsson.

Tillsammans utgör de två av sex spelare i Team EnvyUs Overwatch-divison. Truppen rankas som ett av världens absoluta topplag och för ett tag sedan utgjorde de förmodligen scenens allra bästa lag – med 55 matchvinster på raken.

”En dröm att försörja sig på att spela”

Nu väntar en ny era i esporten, en era där Blizzard på riktigt ger sig in i FPS-scenen och börjar konkurrera med såväl Valve-spelen Counter-Strike och Team Fortress som klassikern Quake. Chipshajen och Cocco är taggade.
– Jag har alltid tyckt om FPS och spelat det jättemycket, säger Chipshajen till Aftonbladet Esport.
Svensken har tidigare tävlat i Bloodline Champions på hög nivå tillsammans med nuvarande League of Legends-stjärnan Alfonso ”Mithy” Aguirre Rodriguez. Han fortsätter:
– Det har alltid varit en dröm att försörja sig på att spela och då blev det här ett väldigt bra alternativ.

Även om det i dagsläget ser ljust ut för spelets framtid, menar båda att det är svårt att bedöma var det hela kommer landa. Det viktigaste? Att bygga upp en stark community.
– Det finns planer i verket om att det ska bli stort, men det beror ju helt på hur populärt spelet blir, säger Cocco. Även han har lång bakgrund inom gaming.
Chipshajen flikar in:
– Man måste få in många spelare. Jag tror att Blizzard kommer pumpa in pengar och göra det här stort på något sätt.

”Väldigt kul att spela i EnvyUs”

Förhoppningen är att kunna resa runt och tävla på gigantiska turneringar världen över. Major-evenemangen i CS:GO och Dota2 ligger på näthinnan när de beskriver drömmen för scenen.

Men först väntar hård träning med laget. De sex spelarna hittade varandra genom ”public-matcher” under betan. Tyske Dennis ”INTERNETHULK” Hawelka drog det tyngsta lasset när laget skulle sättas ihop, och nu har de alltså tagit sig hela vägen till toppen och landat under Team EnvyUs:s fana.
– Det känns väldigt kul att spela i EnvyUs. Det är väldigt coolt i och med att det är ett så stort namn och ja, det känns bara bra, säger Chipshajen och fortsätter:
– Vi har pratat mycket med Mike ”hastr0” Rufail och han verkar riktigt skön. De är väldigt trevliga och har bra planer. Vi hoppas att de kommer ta hand om oss, de har bra saker att säga och bra idéer för framtiden.

På torsdag öppnar betan för alla som vill prova på Blizzards nya titel. Både Chipshajen och Cocco uppmanar alla att ta chansen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport