SC2

17-åring med sikte på pokalen

av Michael Gill
Life_Smix

Världens just nu bästa zerg-spelare krossar allt motstånd i Dreamhack Open. Frågan på allas läppar: kan någon slå Life?
– Oavsett vem jag möter så tror jag att det kommer bli väldigt roligt och intressant, säger Life i Dreamhack-sändningen.

Nykorade BlizzCon-mästaren Lee ”Life” Seung Hyun ångar på i Dreamhack Open. I winner bracket-semifinalen fick Kang ”First” Hyun Woo se sig slagen med 3-1. Life är nu bara en match i från finalen och de nästan 240 000 kronor som en förstaplats ger.

Nio minuter tog det innan First tvingas ge upp i första rundan. Tio minuter i andra. I tredje lyckades First ta sin första runda mot Life. Men i fjärde tog det bara 11 minuter innan Life avslutade matchserien på ett otroligt övertygande sätt. När Life i Dreamhack-sändningen får frågan om vad som hände under den förlorade rundan skickade han en vädjan till arrangörerna.
– Jag kände inte att mina händer var riktigt uppvärmda, berättade han. Och mitt headset gjorde väldigt ont! Kan jag snälla få ett nytt till nästa match?

17-åringe Life är fullständigt ostoppbar så här långt. Helt obesegrad i både gruppspelet och slutspelet så här långt, med bara två ynka rundor förlorade. Han är den enda zerg-spelaren kvar i turneringen, ensam mot fem stycken terrans. Och han är spelaren alla vill slå. Frågan är bara om någon har en chans.

Efter att Yun ”Taeja” Young Seo vunnit sin match mot Kang ”San” Cho Won gjorde han en sak klar. För honom finns bara en verklig motståndare kvar.
– Jag är övertygad om att Life kommer ta sig till finalen. Och han är den enda jag fokuserar på nu, sade en fokuserad Taeja i Dreamhack-sändningen.

Om Taeja skulle möta Life skulle det bli en repris på den WCS-final vi såg på BlizzCon, för tre veckor sedan. Men Life ser helst inte att Taeja tar sig så långt.
– Han är utan tvekan den bästa spelaren i den här turneringen, och jag vill att min väg till trofén ska vara så enkel som möjligt…

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport