SC2

”Jag fattar inte hur han kunde förlora så snabbt”

av Albert Säfström

Viktor ”Miniraser” Malmbergs WCS-resa är slut för den här säsongen.
Efter förlust mot både Patrick ”Bunny” Brix och Dmitry ”Happy” Kostin var tredjeplatsen i gruppen ett faktum.
– Tja, det finns alltid nästa säsong, twittrade svensken efter sista matchen.

Fnaticspelaren Miniraser var tippad att förlora från början.
– Om de spelar den här gruppen hundra gånger borde Miniraser komma sist en majoritet av gångerna, sa expertkommentatorn Shaun ”Apollo” Clark redan innan första matchen hade startat. Men Malmberg hade andra planer.
Trots underläge på pappret, och en lite skakig start där han kastade bort 12 mutalisker mot ryske Happy, lyckades Miniraser komma tillbaka och vinna första matchen med 2-0.

Gruppfinal mot storfavoriten

I gruppfinalen stod Miniraser mot danske storfavoriten Bunny, som besegrat Minirasers lagkamrat Kevin ”Harstem” de Koning i sin första match. På första kartan blev Bunny nästan överrumplad av Minirasers aggressiva roachpush, men lyckades mota tillbaka zergens armé, stabilisera och vinna. Miniraser reducerade på andra kartan med hjälp av ytterligare en aggressiv taktik som överraskade både Bunny och kommentatorerna.
– Jag trodde att det gick okej, men jag var oförberedd på hans muta-ling-bane-attack och förlorade efter det, sa Bunny efter matchen.

På tredje och avgörande kartan försökte Miniraser gömma en techbyggnad för att kunna överraska Bunny med ett flygövertag, men Bunny läste Minirasers spel och kunde minimera skadan. Att satsa på tech istället för uppgraderingar gjorde att Minirasers armé aldrig riktigt kunde mäta sig med Bunnys och till slut kunde Miniraser inte hålla emot längre. Bunny tog hem matchen med 2-1 i kartor.

”Han har förbrukat sina taktiker”

I sin sista match stod Malmberg återigen mot Happy som precis hade slagit ut Harstem. Trots att Miniraser vann med 2-0 vid deras första möte var kommentatorerna skeptiska till hans chanser.
– Det finns en risk att han har förbrukat alla sina taktiker, kommenterade Shaun Clark.
Oron visade sig vara befogad.

Det syntes att Happy var revanschsugen och han krånglade inte till det. I två snabba kartor körde han över svensken med hellbats. På andra kartan såg det ut som att Miniraser hade nog med enheter för att överleva, men en olycklig detonation av sina banelings gjorde ett försvar omöjligt.
– Jag fattar inte hur han kunde förlora så snabbt, sa Shaun Clark efter matchen.

En 0-2 förlust i avgörande matchen gör att Miniraser nu är ute ur WCS EU på en 9-12:e-plats, hans bästa resultat hittills.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport