SC2

Bomber rankad etta i världen efter WCS America-seger

av Tobias Lundgren

Choi ”Bomber” Ji Sung har haft ett 2014 som blir svårt att överträffa.
Med segrar i Red Bull Battlegrounds Atlanta, stora finalen i Washington och nu seger i WCS America säsong 3 rankas den sydkoreanska stjärnan som etta i världen bara veckor innan Blizzcon.
– Jag har inte tränat på något annat sätt, men jag har fått möta många terrans och mitt TvT-spel har alltid varit bra, säger han i en intervju med Team Liquid efter segern.

Bomber går fram som en ångvält på Starcraft 2-scenen just nu. Med ett Blizzcon som närmar sig med stormsteg har han bara de senaste månaderna vunnit tre stora turneringar och rankas just nu som bäst i världen. Under WCS America Säsong 3 besegrade han först Yang ”Pigbaby” Hee Soo, sedan Choi ”Polt” Seong Hun i en episk semifinal, för att till sist säkra sin tredje titel för året mot Kim ”Heart” Min Hyuk. Men stjärnan själv hävdar att det inte är extra träning som är framgångsreceptet – utan istället att han ställs mot många Terrans.
– Jag har inte tränat på något annat sätt, men jag har fått möta många terrans och mitt TvT-spel har alltid varit bra.

”Jaedong har fått tillbaka Tyrant-formen”

Efter nagelbitaren mot Polt i semifinalen kunde Bomber sedan vinna med 4-2 i matcher mot Heart, och därmed få revansch efter nederlaget under WCS America säsong 2. Och nu toppar Bomber WCS-rankingen med Blizzcon bara veckor bort. Där ser stjärnan fram emot att möta Lee ”Jaedong” Jae Dong i första rundan, och höjer ett varningens finger för mötet trots sin heta form.
– Jag gillar hur Blizzcon-bracketsen ser ut, men det verkar som att Jaedong har fått tillbaka lite av Tyrant-formen så jag måste förbereda mig mycket för att inte bli utslagen ur en på förhand gynnsam bracket.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport