SC2

Flash tillbaka på Starcraft-tronen efter IEM-seger

av Tobias Lundgren

En Starcraft-legendar är tillbaka på toppen av tronen.
Efter segern på IEM Toronto siktar nu Lee ”Flash” Young Ho på att nå samma höjder han gjorde i Brood war.
– Jag är glad att jag höll löftet att komma tillbaka och dominera, säger han.

I Starcraft: Brood War var han ett fruktat namn, bland annat efter segern i World Cyber Games 2010. Men i Starcraft 2 hade KT Rolster-spelaren ännu inte tagit hem någon titel. Förrän IEM i Toronto alltså.

”Sliter honom i stycken”

Där tog han en stabil 4-1-seger i finalen mot lagkamraten Joo ”Zest” Sung Wook och efter segern hyllades han av kommentatorerna James ”Kaelaris” Carrol och Shaun ”Apollo” Clark.

– Han sliter Zest i stycken, jublade Carrol.

– Otroliga matcher från Flash, han är stabil och utför alla drag perfekt, sa Apollo.

Första kartan såg annars ut att bli en tidig förlust för Flash som inte scoutade sin motståndare och blev överrumplad när Zest dök upp utanför hans bas med en colossus-armé. Men Flash lyckades trots det försvara och gå till motanfall, något Zest inte kunde svara på.

Läste ut motståndaren

I andra matchen avslöjade Flash tidigt Zests proxy robotics bay, men lagkamraten kunde ändå utnyttja det fördelaktiga läget och immortal-armén såg till att Zest utjämnade mötet.

Men sedan var det slutlekt från Flash sida. Tredje matchen såg ut som första, då Flash läste ut sin motståndares anfall och kunde kontra colossus-armén med hjälp av sina vikings. När fjärde kartan inleddes gick Flash tidigt in i Zests bas och harassade. Efter 16 dödade workers avrundade IEM-mästaren med att döda en colossus. Flash fortsatte harassa med hjälp av medevacs och tog ut en av Zests baser, sedan avslutade han med fantastiska EMP:s mot Zests försvarslösa armé.

”Glad att jag höll mitt löfte”

På femte kartan gick Flash ut otroligt girigt och byggde ett dolt command center. Snart satt han på fyra baser och fick en enorm ekonomi, vilket gav honom möjlighet att bygga en oslagbar armé. Taktiken från fjärde kartan, med medevac-harassar i Zests bas, fortsatte och snart stod Flash och knackade på utanför motståndarens bas, sugen på att ta sin första Starcraft 2-titel. Efter matchen var det en enormt nöjd nyuppvaknad Starcraft-stjärna som intervjuades.

– Genom karriären har jag gjort mitt bästa för att inte göra fansen besvikna. För två år sedan gjorde jag en intervju och sa att jag skulle komma tillbaka och dominera på samma sätt som i Brood War, jag är så glad att jag höll det löftet.

”Om jag spelar bra nog ses vi på Blizzcon”

Även om chanserna att nå Blizzcon är minimala för Flash, är det inte något han gett upp på.

– Det vore fantastiskt men är ett ”long shot”. Jag kommer inte pressa mig och vara greedy i turneringarna, men jag ska göra vad jag kan och om jag spelar bra nog ses vi där.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport