SC2

Life efter Blizzcon-segern: Nu ska jag träna mer

av Tobias Lundgren

I ett urstarkt Terran-startfält var det turneringens enda kvarvarande Zerg-spelare som gick hela vägen då Life besegrade TaeJa i Blizzcon-finalen.
Men den som tror att den 17-årige stjärnan ska festa vilt efter segern och prischecken på 100 000 dollar får tänka om.
– Det kommer inte bli något firande nu, jag ska träna inför nästa turnering.

Under lördagen stod två på papperet urstarka motståndare i vägen för Lee ”Life” Seung Hyun i jakten på Blizzcon-trofén. Yun ”TaeJa” Young Seo och Mun ”MMA” Seong Won, två av världens kanske bästa Terran-spelare, var på förhand favoriter i båda matcherna. Men 17-årige Life visade vad en stjärnspelare kan göra trots att rasen på förhand är svagare än motståndarens.

Zergen lyckades först avfärda TaeJa med 3-2 i matcher i en serie som hade det mesta en kan kräva från Starcraft 2, och i normala fall skulle det mötet enkelt varit en världsfinal. När Life efter sin triumf tänker tillbaka på semifinalen menar han att den var betydligt svårare än finalen.
– TaeJa var lätt att läsa av, men han är en så bra spelare så det var fortfarande svårt. TaeJa gjorde inga misstag och hans microspel var grymt, därför var han så tung att möta.

”En dröm som förverkligas”

I finalen fick Life en betydligt lättare resa, då MMA föll med 4-1 i kartor. Enligt Life själv passade finalmotståndarens spelstil honom bättre än TaeJas gjorde.
– En Terran som går till tre baser och spelar längre och säkrare matcher är svår att möta. Men om motståndaren går all-in och anfaller först blir det bekvämt, därför var MMA som är anfallsinriktad lättare att möta.

När segern så stod klar fick Life rusa ut och möta den i det närmaste överentusiastiska publiken i Anaheim Convention Center. Den massiva WCS-bucklan orkade han bara lyfta i korta perioder men lyckan i ögonen var tydlig.
– Att vinna här är en dröm som förverkligas. När jag kom till Blizzcon var inte mitt mål att vinna utan jag hade lägre målsättningar, men nu är jag överlycklig.

”Ingen turnering förra året var riktigt stor”

De lägre målsättningarna berodde främst på att Life kom från ett svagt år där den tidigare segermaskinen bara vunnit DreamHack Bucharest. Men i och med kvällens vinst rankar han nu 2014 som sitt mest framgångsrika år någonsin.
– Förra året vann jag turneringar men ingen var riktigt stor. Förutom allt annat i år har jag vunnit den ultimata turneringen så 2014 är nu mycket bättre än förra året.

Och en del i hemligheten kan vara stjärnans mer ödmjuka stil. Förra året under DreamHack Winter twittrade han redan innan finalen mot TaeJa att han var mästaren, något han kommer ihåg men förklarar bort.
– Jag skulle skriva att jag ville bli mästare, inte att jag var mästare. Men jag hade väldigt stort självförtroende då. Efter att det här året inte gått som jag velat har jag blivit mer ödmjuk, men det känns bättre att ha lägre självförtroende för då kan jag sträva efter att gå framåt. Efter den här segern har jag återigen stort självförtroende men jag kommer jobba på att hålla mig ödmjuk.

”Kommer inte bli något firande”

Life kommer jobba med mer än så. Där vanliga mästare går ut och festar efter karriärens största segrar vittnar hans svar på frågan hur vinsten på Blizzcon ska firas om hur en Starcraft 2-legendar föds.
– Det kommer inte bli något firande nu, jag ska träna inför nästa turnering.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport