SC2

Mästarens framgångssaga slutade i tårar – av lycka

av Michael Gill

ForGG-tårar

Sex långa år av torka äntligen över – då kunde inte ForGG inte hålla tillbaka tårarna.

Finalen i Dreamhack Open kunde inte ha slutat på ett mer symboliskt sätt. Park ”ForGG” Ji Soo fick en flaska bubbel – men visste inte hur den skulle öppnas. Nykorade mästaren har nämligen inte haft tillfälle att fira en enda betydande seger i Starcraft 2 under sina sex år som proffsspelare. Helgens finalvinst blev därför en oväntad framgångssaga utan dess like.

På ena sidan: Lee ”Life” Seung Hyun. Zerg-spelaren på allas läppar den senaste månaden. Han gick obesegrad genom världsmästerskapen – och fick flera andra koreanska storstjärnor se ut som nybörjare. I Dreamhack Opens gruppspel tog sig Life ut ur dödens grupp utan att ha förlorat en enda match.

På andra sidan: ForGG. Terran-spelaren som inte har vunnit en enda betydande turnering i Starcraft 2. Någonsin. Och med den inom e-sportvärldens respektabla åldern av 24 år är risken hög att karriären är på väg att ta slut. Det var då han gjorde det. ForGG spelade sitt livs turnering och gick obesegrad genom både grupp- och slutspel. Fram till winner bracket-finalen, där han mötte Life första gången, trodde alla att ForGG bara var en parentes på vägen till den final där Taeja och Life åter skulle mötas. Så blev det inte. ForGG reducerade Lifes ledning två gånger innan han vann avgörande femte kartan.

En mästare i tårar

I stora finalen såg ForGG storleken större ut under de första tre spelade kartorna. Den självklarhet som Life krossat sitt motstånd med tidigare var som bortblåst. Gång på gång pressade ForGG Lifes bas och kontrollerade hans ekonomi. Life fick aldrig någon riktig chans att spela sitt eget spel. Men Life tog sin första runda. Och sedan en till. Men den fullständiga vändningen uteblev. I sjätte rundan lyckas ForGG finta en mechbuild – för att sedan snabbt bygga upp en stor marine-armé.

Det var en märkbart tagen ForGG, som hade svårt att hålla tillbaka tårarna, som mötte publiken efter sin fantastiska vinst.
– Jag vill tacka mitt lag, Millenium. Utan er hade jag nog redan dragit mig tillbaka.

ForGG gick obesegrad genom hela Dreamhack Open – och mötte publiken i lyckotårar. Ett bättre slut på Starcraft 2-turneringen gick inte att drömma om.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport