SC2

MMA: ”Det är svårt att tävla mot yngre spelare”

av Tobias Lundgren
mmaPUFF

StarCraft 2-veteranen Mun ”MMA” Seong Won är klar för slutspelet på IEM Gamescom efter att ha besegrat ryske Dmitry ”Happy” Kostin i en direkt avgörande match.
Men Blizzcon-tvåan har haft en tung säsong och verkar inte tro på en skrällseger i Köln.
– Om jag var självsäker som jag vanligtvis är skulle jag säga ”visst”, men nu kan jag inte säga det utan vi får se hur det artar sig, säger stjärnan efter gruppspelet.

Förra säsongen slutade med en Blizzcon-final där han till slut föll mot Lee ”Life” Seung Hyun, men årets WCS-säsong har varit en besvikelse för rutinerade Mun ”MMA” Seong Won. Största framgången är en 3/4-plats under GSL säsong 1 och Blizzcon ser långt borta ut då han endast ligger på en 38 plats i rankingen.
Men på Gamescom har MMA chansen att klättra rejält på rankingen efter att han tagit sig ur gruppspelet genom att besegra Dmitry ”Happy” Kostin övertygande i en avgörande BO2. MMA hade båda matcherna under totalkontroll, trots att han egen utsago inte tränat på att möta andra Terran-spelare.
– Jag förberedde inte så mycket TvT så jag var lite orolig, men saker löste sig rätt bra, säger han efter matchen.

”Jag är lite orolig”

Apropå den tunga säsongen menar MMA att de unga och hungriga spelarna som dyker upp på scenen är svåra att hålla jämna steg med.
– Jag har försökt gå in i träningen ordentligt och ta alla chanser jag får, men av någon anledning får jag inte till formen. Det händer saker när man åldras och det är svårt att tävla mot yngre spelare som Eo ”soO” Yoon Su och Lee ”INnoVation” Shin Hyung.
Just soO gav MMA storstryk med 2-0 när de möttes i grupp A, men nu kommer de inte att mötas förrän i en eventuell final. Seong Won vill dock inte utlova några stordåd under fortsättningen av turneringen.
– Om jag är självsäker som jag vanligtvis är skulle jag säga ”visst”, men nu kan jag inte säga det. Vi får se hur det artar sig. Jag är lite orolig, men vi får se.

”Brukar alltid vara bra i oktober”

Och på horisonten hägrar en Blizzcon-plats, även om den just nu inte är mycket mer än en hägring. MMA verkar dock vilja åka till Anaheim i år igen.
– Så vitt jag vet är jag en av få eller den ende som alltid varit på Blizzcon och vem skulle inte vilja vara där? Men jag måste vinna en GSL kanske, och vi kan börja med den här tävlingen. Men jag brukar alltid vara bra i oktober och november, säger MMA.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport