SC2

”När han spelar så här vet jag inte vem som ska slå honom”

av Tobias Lundgren
inno
INnoVation firar efter IEM Gamescom-titeln. Foto: ESL

Sydkoreanske Terran-stjärnan Lee ”INnoVation” Shin Hyung är IEM Gamescom-mästare efter en rejäl uppvisning mot landsmannen Eo ”soO” Yoon Su.
Det krävdes bara fem kartor i BO7-mötet innan han säkrade segern och livsviktiga WCS-poäng i jakten på en Blizzcon-plats.
– När INnnoVation spelar så här vet jag inte vem som ska slå honom, säger experten Kevin ”Rotterdam” van der Kooi.

StarCraft 2-hösten är snart här och för proffsen innebär det att kampen om de 16 åtråvärda platserna till världsmästerskapen på Blizzcon hårdnar rejält. Under IEM Gamescom var Lee ”INnoVation” Shin Hyung en av spelarna som var alldeles på gränsen till kvalstrecket och stjärnan hade därför extremt viktiga poäng att spela om.

Och efter att han slagit ut både Park ”fOrGG” Ji Soo och Mun ”MMA” Seong Won på väg till finalen ställdes han sedan mot Eo ”soO” Yoon Su i matchen om förstaplatsen på IEM Gamescom. Där visade INnoVation ingen nåd när han tog ledningen med 2-0 i matchserien relativt snabbt, men efter starten blev sydkoreanen kanske lite väl nonchalant. Med en 2rax-taktik försökte han cheesa sig till segern mot landsmannen, men soO lyckades med hjälp av ett gäng Spine Crawlers försvara sin bas mot bunkerangreppet. När Yoon Su sedan gick till motangrepp och utplånade INnoVations produktion var matchserien reducerad.

Men det var blott ett fartgupp på vägen mot förstaplatsen för INnoVation, som i fjärde matchen återigen visade att han är en av världens absolut bästa Terran-spelare. När soO försökte mörka att han byggde Mutalisker genom att finta med ett gäng marktrupper gick INnoVation helt sonika in i basen och förstörde nästan samtliga byggnader vilket tvingade soO att ge upp. Och när segern var i sikte gjorde INnoVation inga misstag utan kunde direkt knipa den femte kartan.
– När INnoVation spelar så här vet jag inte vem som ska slå honom, berömmer Kevin ”Rotterdam” van der Kooi efter segern.

Förutom prissumman vann Shin Hyung även 750 WCS-poäng vilket sätter honom på en 13 plats i rankingen.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport