SC2

Nvidia lägger samarbetet med Winter på is

av Simon Engstrand
Evan "Winter" Ballnik
Evan ”Winter” Ballnik

Under måndagen togs streamingprofilen Evan ”Winter” Ballnik ned från Team Liquids hemsida efter att bevis lagts fram för att det fuskats med hans tittarsiffror. Nu lägger även Nvidia samarbetet med Ballnik på is.
– Nvidia är nya till esporten och för dem att vara involverade i den här typen av kontroverser, oavsett vem som har rätt eller fel, är inte bra för dem, skriver Ballnik på facebook.

Under måndagen skrev Aftonbladet Esport om dramat kring streamingprofilen Evan ”Winter” Ballnik. Under längre tid har misstankar cirkulerat om att han fifflat med sina tittarsiffror och på lördagen lades det fram bevis för att åtminstone någon gjort det. Om Ballnik själv är boven i dramat är fortfarande oklart.

Tidigare har grafikkortstillverkaren Nvidia varit profilens huvudsponsor och han har även stått med på Team Liquids prestigefyllda streamerlista. Men under måndagen plockades hans Twitch-kanal bort från listan och på tisdagen gick Ballnik ut med att även samarbetet med Nvidia lagts på is.
– Vi har tagit ett gemensamt beslut att det bästa för båda parter är att vi tillfälligt inte associeras med varandra. Nvidia är nya till esporten och för dem att vara involverade i den här typen av kontroverser, oavsett vem som har rätt eller fel, är inte bra för dem, skriver Ballnik i ett uttalande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport