SC2

”På gränsen till den bästa ZvZ jag sett någonsin”

av Tobias Lundgren
zanster

Som enda kvarvarande svensk i WCS-kvalet gav svenske mästaren Anton ”Zanster” Dahlström fansen hopp då han i går vann sin match mot franske Sébastien ”FireCake” Lebbe med 3-0.
Och efter en uppvisning från båda spelarna i match två öste experterna lovord över matchserien.
– Det är ett av de vackraste Zerg mot Zerg-mötena jag sett på länge, det här har varit en briljant match, sa Kevin ”RotterdaM” van der Kooi efter showen.

Johan ”NaNiwa” Lucchesi och Richard ”SortOf” Bergman misslyckades båda med att kvalificera sig till StarCraft 2-turneringen WCS Premier League säsong 3. Det sista svenskhoppet var således svenske mästaren Anton ”Zanster” Dahlström som i sin kvalmatch ställdes mot rutinerade franske spelaren Sébastien ”FireCake” Lebbe.

Zanster försvarade briljant

Och det skulle bli en minst sagt minnesvärd match, där Zanster inledde genom att vinna första kartan efter att ha lurat FireCake med ett gäng Mutalisker som fick fransmannen att slösa resurser på att bygga försvar. Trots finten hade FireCake en betydligt större armé än svensken, men när han väl gick till attack lyckades Zanster trots det försvara och då var mötet avgjort.

På den andra kartan bjöd båda spelarna på en uppvisning som fick experterna att i princip tappa hakorna gång på gång. FireCake såg ut att ha total kontroll med sina Mutalisker, men Zanster höll sig kvar i matchen genom effektiva trakasserier med hjälp av Zerglings. Fransmannen såg trots det ut att gå mot segern när han slängde fram sina Brood Lords, men Zanster kunde återigen försvara mot en till synes överlägsen armé och tog tillbaka initiativet.
– Vilken sjuk ZvZ, det är den bästa jag sett på länge. Det är så här StarCraft 2 ska spelas, genom att försöka överlista motståndaren gång på gång, utbrast Kevin ”RotterdaM” van der Kooi mitt i stridens hetta.

”Kunde inte gjort det utan er”

Och kollegan James ”Kaelaris” Carrol ville inte vara sämre i lovorden.
– Det är på gränsen till den bästa ZvZ jag sett någonsin, menade han.
När röken lagt sig i match två hade svensken så ett överläge med 2-0 och sista matchen kunde han avsluta snabbt då båda spelarna valde att gå till attack med Roaches. Där var Zanster återigen starkast och kunde slå in matchbollen som betyder att han som ende svensk nu är kvalificerad till WCS Premier League säsong 3.
– Polen, här kommer jag. Stort tack till alla som hjälpt mig träna och till min coach Juno Kwon som hjälpt mig med förberedelserna. Jag kunde inte gjort det utan er, skriver stjärnan på Twitter efter matchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport