SC2

Så lyckades stjärnan med otroliga comebacken: ”Tänkte på familjen”

av Simon Engstrand
Kang "Solar" Min Soo har vunnit på Dreamhack hela tre gånger.
Kang ”Solar” Min Soo har vunnit på Dreamhack hela tre gånger.

Kang ”Solar” Min Soo tog sig genom upper bracket till final mot Won ”PartinG” Lee Sak.
Men när poängtavlan visade underläge på 3-1 var den mentala styrkan på bottennivå – och då var det tankarna hemåt som rådde bot på den negativa tankespiralen.
– Jag tänkte på min familj och vänner och fick tillbaka motivationen, sa Solar efter att han lyckades med comeback.

Tjugofyra spelare möttes upp i Jönköping för att göra upp om Dreamhack Winter 2015-titeln. På plats fanns flera europeiska spelare, och redan efter första dagen var samtliga svenskar, Anton ”Zanster” Dahlström, Richard ”SortOf” Bergman och Emil ”Avokado” Kronberg, utslagna.
I slutändan stod, som så många gånger tidigare, två koreanska stjärnor i finalen – som är den första stora turneringsfinalen sedan expansionen Legacy of the Void släpptes.

Enorma comebacken

Won ”PartinG” Lee Sak, som hade kämpat sig genom lower bracket, gick upp emot Kang ”Solar” Min Soo i den stora finalen. Efter fyra spelade kartor visade poängtavlan 3-1 för Protoss-spelaren PartinG och endast en karta stod mellan honom och guldmedaljen.

Men tack vare en stark luft-dominerande strategi och en vacker kontring mot PartinGs ”cheese”-taktik lyckades Solar plocka hem två raka kartor och kvittera till 3-3.

Den avgörande kartan blev en mycket märklig sådan.
– Vad försöker han åstadkomma? frågade sig experten Shaun ”Apollo” Clark, efter PartinG tidigt slängde bort två enheter i den viktiga matchen.
Ett gäng mindre komplicerade kontringar senare hade Solar lyckats med en otrolig comeback från 3-1 underläget. Guldmedaljen säkrades med en 4-3 vinst och därmed blev Solar en trefaldig Dreamhack-mästare.
– Jag vill först och främst säga att jag är riktigt glad över vinsten. När jag låg under med 3-1 kände jag mig mentalt förstörd, men jag tänkte på min familj och vänner och fick tillbaka motivationen – det var så jag kunde komma tillbaka och vinna matchen, sa Solar efter jättevinsten.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport