SC2

Solar: ”Jag har längtat efter den här stjärnan”

av Björn Ehrnberg
solartårar

I det bästa startfältet Dreamhack Open sammanställt någonsin var det en kaxig 18-åring som tog sig hela vägen till the Grand Final. Väl där besegrade han legendaren, tillika den evige tvåan, soO.
– Jag har länge längtat efter den där stjärnan. Solen är en stjärna. Och jag heter Solar, säger en överlycklig Kang ”Solar” Min Soo efter segern över Eo ”soO” Yoon Su.

Han är iconen av andraplatser” sade Kang ”Solar” Min Soo inför finalen mot Eo ”soO” Yoon Su. Den betydligt mer rutinerade soO skrattade åt kommentaren och förklarade att han skulle besegra ynglingen. Men när sista creepen spridit sig och händerna lämnat tangentborden stod Solar som segrare. Med tårar i ögonen kramade han om sin DreamHack-stjärna hårt.
– Tårarna är på grund av för mycket glädje. Att fansen hejade på mig och såg mina matcher, säger Solar.

”Det är min tur att vinna”

Solars väg till finalen gick genom flera kända namn. I åttondelsfinalen besegrade han Danmarks enda hopp, Patrick ”Bunny” Brix . Därefter väntade Lee ”Jaedong” Jae Dong och Solar förlorade den första kartan. Legendaren fick sedan smaka på den kaxighet som Solar bär runt på som en aura.
– Mitt självförtroende kommer från att jag tränat så hårt. Jag hörde att det här var det svåraste DreamHack någonsin så jag har tränat väldigt hårt hemma i Korea.

Efter Jaedong väntade ytterligare en legendar. I kvartsfinalen fick Solar möta Kim ”herO” Joon Ho. Och som sig bör förlorade 18-åringen den första kartan för att sedan vända på bordet och ta hem resterande två matcher.
– Det är min tur att vinna, sa Solar inför semifinalen.

”Är jag en mästare nu?”

I finalen öppnade han med en stabil aggression med ambition att ta över matchen i midgame. En taktik som föll väl ut. Det följde Solar upp med att pressa tillbaka soO’s 10-pool-push med hjälp av fem drones och fyra Zerglings. Rent ekonomiskt låg soO alldeles för långt efter. I den tredje och sista mappen stötte Solar fram med en Roach-push som den eviga tvåan inte kunde stå emot.
– Är jag en mästare nu? frågade sig den nyblivne Dreamhackvinnaren när segern var klar.

Nu ser han fram emot att komma till DreamHack Winter och tävla igen.
– DreamHack är en fantastisk tävling och jag kommer tillbaka till nästa alla därefter. Jag har hört att Winter är grymt och jag tror jag kommer ses som en av favoriterna där på grund av den här segern.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport