SC2

Stora skrällar när Blizzcon inleddes med RO16

av Björn Karlsson

Under lördagens 16-delsfinaler för att avgöra vem som ska åka till Blizzcon för Starcrafts världsmästerskap fick fansen några riktiga chockar.
Spelare efter spelare uppvisade aldrig förr sedda strategier och mer än en favorit åkte ut mot alla odds.
– Jag är så glad, så glad, sa Lee ”Life” Seung Hyun efter att han slagit ut förhandsfavoriten Zest.

I matchen mellan CM Storms Choi ”Polt” Seong Hun och SK Telecom T1s Kim ”Classic” Doh Woo visade Protossen en läcker och specialutformad Colossus-drop taktik. Medan Polt var i mitten av kartan för att göra sin vanliga attack runt 9 minuter in i spelet flög Classic in i hans obeskyddade bas. Med hjälp av perfekt mikro tvingade han Polt att vända om efter att ha gjort enorm ekonomisk skada och därefter var det en smal sak att avsluta spelet för Classic. I påföljande match visade Polt att han inte skulle vara sämre själv utan gjorde en extremt oortodox mech-bio attack som fällde Protossen. Dock var inte detta nog, Classic var till slut den som gick segrare ur serien medan Polt stod förkrossad bakom scenen. 16-delsfinalerna bjöd på fler väl förberedda och unika strategier där bland annat Kang ”San” Cho Won utklassade Jung ”jjakji” Ji Hoon på Foxtrot Labs efter att ha hållit honom inlåst i sin egen bas i 14 minuter med Oracles och Blink Stalkers.

Favoriter utslagna

En stor skräll efter gårdagens matcher är att två av Starcrafts titaner som har dominerat året inte kommer att närvara på Blizzcon. Rivalerna Eo ”soO” Yoon Su från SK Telecom och Joo ”Zest” Sung Wook från KT Rolster förlorade sina matcher där båda var klara toppfavoriter till att gå till final. Startales Lee ”Life” Seung Hyun, som slog Zest, hoppade över middagar, stannade uppe till sent på natten och gick upp tidigt på morgonen för att förbereda sig för att slå motståndaren som kallas för Starcrafts absolut bästa spelare. Life avslöjade detaljerna i sitt hårda arbete efter matchen:
– Jag kollade varenda match jag kunde hitta, jag försökte förstå hans spelstil och förutse vad han skulle göra och det fungerade exakt som jag hoppades. Jag är så, så glad nu!

Hela resultatlistan

Bomber -> Jaedong, 3-2

MMA -> Stardust, 3-1

herO->MC 3-2

Classic-> 3-2

San->Jjakji 3-0

Life-Zest 3-2

Taeja->soO 3-1

Innovation->Hyun 3-1

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport