SC2

Tvåfaldig svensk Starcraft-mästare – ”Känns helt otroligt”

av Simon Engstrand

Anton ”Zanster” Dahlström är för andra året i rad svensk mästare i Starcraft. Detta efter en finalserie tagen till sista kartan
– Det känns helt otroligt. Det enda man känner är adrenalinet så man kan knappt gå efter en sån final, säger mästaren till Aftonbladet Esport.

Anton ”Zanster” Dahlström är svensk mästare i Starcraft.

Inför finalen var Zanster självsäker, men serien togs till sista kartan och som backup fanns en tidig hemresa bokad. I den sista slutspurten bjöd han och motståndaren Rickard ”SortOf” Bergman på en zergling-fylld batalj som slutligen kammades hem av Zanster, men mästaren själv verkar själv ha svårt att förstå vad som egentligen hände.
– Jag vet fortfarande inte vad han öppnade med. Det var bara kaos hela matchen och jag försökte lista ut om jag ledde eller låg efter, säger mästaren till Aftonbladet Esport.

Hur tänkte du i den positionen?
– Man fokuserar på att inte klanta till något. Det var massor av ling/baneling-mikro och om man klantar till något där så är man ganska död. Och man försöker scouta det man kan för att ta reda på vilken position man har.

Tvåfaldig mästare

Vinsten innebär att Zanster vunnit två svenska mästerskap på raken och cementerar därmed titeln som Sveriges bästa Starcraft II-spelare.
– Hundra procent winrate i Esport SM, säger Zanster med glimten i ögat, men påpekar också att Sverige faktiskt har ganska många bra spelare.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport