SC2

Världsmästaren jagar revansch – i Dreamhack Open-finalen

av Michael Gill
141129_DHW14_AbrahamEngelmark-3120

Koreanske 17-åringen Lee ”Life” Seung Hyun är i final i Dreamhack Open. Men han kostar inte på sig ett leende riktigt än.
– Jag kom hit för att vinna finalen, det har jag inte gjort än, säger han i Dreamhack-sändningen.

Det tippade finalmötet, Life mot Yun ”Taeja” Young Seo, är avgjort redan i losers bracket-finalen. Och som väntat blev matchserien turneringens absolut jämnaste hittills. I fem hårda rundor kämpade de båda unga sydkoreanerna med alla medel. Men Lifes högexplosiva banelings blev till slut för mycket för Taeja, som fick nöja sig med en tredjeplats – och närmare 80 000 kronor i prispengar.

Unge Life är i en fantastisk form. Taeja, regerande mästare från både Dreamhack Summer 2014 och Dreamhack Winter 2013, har under hela helgen pratat om hur han enbart fokuserat på att möta Life i finalen. Något som faktiskt gjort Life nervös.
– Jag har fått koncentrera mig för att hålla känslorna i schack, berättade Life i Dreamhack-sändningen.

Till final – mot ForGG

I den stora finalen möter Life sin landsman Park ”ForGG” Ji Soo, den enda spelaren som fortfarande är obesegrad genom hela Dreamhack Open. ForGG har trots de imponerande resultaten inte riktigt fått det erkännande han förtjänar. Men Life är medveten om att han inte kommer kunna underskatta sin finalmotståndare igen. Förra gången slutade det med förlust – och Life tror sig veta varför.
– Jag verkar ha svårare att möta terrans som går mech än om de går bio. Jag måste försöka komma på ett sätt att hantera det här.

Många frågar sig nu hur länge enormt framgångsrika Taeja kommer fortsätta spela på den här nivån. Han har haft problem med sina handleder under flera års tid. I november 2013 gick han ut offentligt och hintade om ett nära förestående slut på hans karriär – och senast i mars i år upprepade han samma uttalande. Efter förluster mot Life i Blizzcon-semifinalen samt både i grupp- och slutspelet på Dreamhack Open är i alla fall en sak säker: Taeja har hittat sin överman.

Vem som blir mästare i Jönköping återstår att se.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport