SSBM

Rivalen i glädjetårar – efter finalen mot svenske giganten

av Simon Engstrand

Till Dreamhack Winter 2015 såg svenske Smash-mästaren Adam ”Armada” Lindgren till att bjuda in alla polare och ställa till med en stor turnering.
Men i slutändan var det amerikanske rivalen Juan ”Hungrybox” Debiedma som bröt ut i glädjetårar, när vinsten mot svensken var säkrad.
Och varför tårarna rann var inte svårt att förstå när stjärnan berättade om tunga beskedet:
– Min biologiska pappa dog nyss, och jag vet att det är personligt, men han sa att jag aldrig skulle bli den bästa.

Svenske Adam ”Armada” Lindgren är både världsmästare och en av hjärnorna bakom att arrangera tävlingar i Super Smash Melee Bros på Dreamhack Winter 2015. Tidigare under året vann han jätteturneringen EVO15 efter finalvinst mot amerikanske Team Liquid-spelaren Juan ”Hungrybox” Debiedma. Men på Armadas hemmaplan i Jönköping fick Hungrybox revansch.

Efter tre hårda dagar av intensivt tävlande stod han nämligen i final mot svensken. Historien bakom de två spelarna lyder att Hungrybox fått ta hård kritik för sin spelstil och trots det hårda arbetet mer eller mindre alltid nöja sig med en andraplats.
Och efter röken hade lagt sig och guldmedaljen var säkrad talade glädjetårarna sitt tydliga språk om hur mycket vinsten betydde.

När Hungrybox senare i vinnarintervjun avslöjade en, minst sagt, personlig nyhet föll nog också många TV-tittare i tårar.
– Min biologiska pappa dog nyss, och jag vet att det är personligt, men han sa att jag aldrig skulle bli den bästa. Han sa ’du kommer vara bra, men aldrig den bästa’, så jag hoppas han ser mig nu. Allt är förlåtet, men det känns som ett avslut för mig.
– Vi gjorde det.

Se vinstmomentet här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport