SSBM
English version

Smash kan komma till Dreamhack Austin: ”Staden har enorm potential”

av Simon Engstrand

DHaustin

Dreamhack nysatsar på smash-turneringar under årets evenemang i London och Jönköping.
Men en av personerna bakom projektet, Adam ”Armada” Lindgren, ser minst lika stora möjligheter för evenemanget i Austin.
– Intresset för smash finns i USA och helt ärligt så har den staden enorm potential, säger Armada till Aftonbladet Esport.

Svenska esport-giganten Dreamhack tog Super Smash Bros Melee-fansen med storm när de i mitten av Augusti offentliggjorde en ny satsning för det populära fighting-spelet. Årets Dreamhack-evenemang i London och Jönköping kommer få varsin turnering, men en utav personerna bakom projektet, världsmästaren Adam ”Armada” Lindgren, ser stora möjligheter att även arrangera smash på Dreamhacks första amerikanska evenemang i Austin, Texas, nästa år.
– Smash till Dreamhack har jag haft en stor del i, men jag har inte diskuterat den delen om amerika, understryker Armada och fortsätter:
– Intresset för smash finns i USA och helt ärligt så har den staden enorm potential. Jag hoppas det sker.

Varför är just Austin en så bra plats?
– Helt ärligt är det inte den största regionen, men smash i USA som helhet är mycket större än i Europa. Så många fler spelare kommer kunna resa dit.

”Finns med på listan”

Hos Dreamhack har smash varit ett utav de mest efterfrågade spelen under de senaste två åren och i samtal med Aftonbladet Esport bekräftar Dreamhacks pressansvarige Fredrik Nyström att smash skulle kunna bli ett utav spelen som arrangeras på Dreamhack Austin.
– Det har varit ett utav de mest efterfrågade spelen och vi har väl känt att det inte riktigt varit läge, men nu med London och Dreamhack Winter kände vi att nu får spelet plats. Det är ett väldigt intressant spel som har ett stort antal följare både vad gäller spelare och tittare och självklart är det med på listan bland spelen vi tittar på för Dreamhack i USA. Men det är inte helt klart. Vi släpper biljetterna nu i mitten av september och börjar då även presentera den första informationen om aktiviteter och turneringar, säger Nyström.

Efter att turneringarna i London och Jönköping presenterades har många inom smash-communityt menat att Dreamhack kommer vara kanske den mest prestigefyllda titeln att vinna. Detta trots att de svenska LAN-jättarna inte arrangerat smash-turneringar på flera år.

Hur känns det att få så stort gehör från communityn?
– Det är inte så att vi startade vår karriär med att arrangera turneringar för fighting-spel igår. Vi har under många år arrangerat världsklass turneringar i Street Fighter, vi har gjort stora turneringar i Tekken, och om man ser esport generellt så är vi ju en utav världsaktörerna. Så jag tycker inte det är orimligt att vi blir klassade som en prestigefylld turnering, säger Nyström och fortsätter:
– Folk vet ju att det kommer vara många på plats och många av de stora spelarna har redan tweetat att de ska komma. Det är jätteroligt att vi får den responsen såklart. Vi gjorde rätt val först och främst att börja stödja spelet, sen ger det oss också förtroendet att våga stoppa in spel som vi inte tidigare har jobbat med, så vi tittar ju på en del andra titlar för framtiden.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport