SSBM
English version

Världsmästaren efter Dreamhack-vinsten: ”Det kommer bli bättre längre fram”

av Simon Engstrand
Armada

Dreamhacks nya Smash-projekt gick av stapeln på Dreamhack London under helgen.
Svenske Adam ”Armada” Lindgren stod i slutändan som vinnare, men han tror själv att evenemangen i Jönköping och Austin kommer bli mer prestigefyllda.
– Det är det som är lite spännande också, man vet att det kommer bli bättre längre fram.

Dreamhack storsatsar på Super Smash Bros Melee. På Dreamhack London i helgen gick premiärturneringen av stapeln och på plats fanns den svenska veteranen och världsmästaren Adam ”Armada” Lindgren.
– Jag tycker Smash sköttes riktigt bra.
– Det flöt på riktigt bra och det fanns många TV-bord att spela vid både under turneringen och ”free play”. Så riktigt bra, säger Armada till Aftonbladet Esport.

”Det är segern som räknas”

Efter finalvinst mot Amsah ”Amsah” D. Augustuszoon var det svenske veteranen som kunde kliva upp och ta ställning på prispallens högsta position. Trots det verkar han inte särskilt belåten över sin insats.
– Jag var nog mest nöjd över att jag vann. Jag var inte så nöjd över hur jag spelade, men det är segern som räknas, säger svensken och fortsätter:
– Det var mycket den tekniska förmågan som inte riktigt satt, smådetaljer.

Hur kändes det att vinna första Dreamhack-titeln?
– Det var riktigt nice. Det är en titel som jag har velat ha, men inte kunnat få eftersom Smash inte varit på Dreamhack. Så det känns skönt att ha den på listan.

”Nu har vi chansen och det gäller bara att ta den”

Helgens evenemang i London blev startskottet för Dreamhacks nya Smash-projekt. Satsningen sträcker sig så långt som Dreamhack Winter och sedan vidare till Dreamhack Austin i USA 2016.

Smash i London blev dock inte så bra som det hade kunnat bli. Många utav proffsen dök inte upp eftersom en annan stor turnering spelades samma helg i Kalifornien. Dessutom annonserades Dreamhack sin smash-turnering bara en månad innan arrangemanget i England. Armada tror evenemangen i Jönköping och Austin kommer bli bättre.
– Helt ärligt tror jag det är en titel som kommer växa mer. Med tanke på att Dreamhack kolliderade med HTC betydde det att vi inte hade det största motståndet, så Dreamhack Winter kommer bli mycket mer prestigefyllt och många fler bra kommer komma, säger Armada och fortsätter:
– Det är det som är lite spännande också, man vet att det kommer bli bättre längre fram.

Förra veckan släpptes biljetterna till Dreamhacks första evenemang i Nordamerika. Samtidigt fick alla Smash-entusiaster en efterlängtad nyhet då svenska LAN-jättarna bekräftade att eventet också skulle få sin alldeles egna Smash-turnering. Biljetterna för personer med sina egna datorer sålde slut på 24 timmar.
– Det kändes som en ganska stor lättnad, för vi visste ju att Dreamhack London annonserade ganska sent – och det gjorde ju att det inte kom lika många som man kanske hade hoppats, säger Armada och fortsätter:
– Nu kommer man ju få en riktigt stor chans i Europa och en stor i USA, då vet man att nu har vi chansen och det gäller bara att ta den.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport