SSBM
English version

Världsmästaren om nya Dreamhack-satsningen: ”Känns som en ära”

av Simon Engstrand
Adam "Armada" Lindgren när han vann EVO15
Adam ”Armada” Lindgren när han vann EVO15

Spelet har efterfrågats under flera år och nu står det klart: Dreamhack börjar arrangera SMASH-turneringar.
Nya satsningen kommer bland annat tack vare engagemanget från svenska världsmästaren Adam ”Armada” Lindgren.
– Detta är något jag aktivt försökt uppnå och jag är otroligt nöjd att vi äntligen har en plats, säger han till Aftonbladet Esport.

Dreamhack kommer arrangera SMASH-turneringar på Dreamhack London i september samt på vinterevenemanget i november. Ryktena om den nya satsningen började gå tidigare under veckan, rykten som Dreamhack bekräftade på fredagen.
”Super Smash Bros. Melee har varit bland de mest efterfrågade turneringarna på Dreamhack under de senaste åren”, skriver de svenska LAN-arrangörerna i ett pressmeddelande.

En av personerna bakom den nya satsningen är svenska världsmästaren Adam ”Armada” Lindgren. Tidigare under sommaren vann han SMASH-scenens största och mest prestigefyllda turneringen, EVO15. Nu kan svensken se fram emot nya utmaningar på hemmaplan.
– Det känns extremt kul att vi äntligen ska få chansen att vara representerad på Dreamhack. Dreamhack är så stort för esport i Sverige. Generellt sett så det känns som en ära att få vara en del av finrummet för svensk esport, säger han till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Detta är något jag aktivt försökt uppnå och jag är otroligt nöjd att vi äntligen har en plats.

Fighting-spelet har en historia som går långt bak i tiden. Det släpptes för cirka 14 år sedan till Gamecube och har än idag en aktiv och engagerad skara fans. Men så gott som alla stora tävlingar spelas i USA, något som Armada tror kan komma att ändras med Dreamhacks nya europasatsning.
– Detta kommer påverka den europeiska scenen enormt mycket. DH är enormt stora och når ut till så mycket människor. Att vi kommer kunna locka över flertalet bra Amerikanska spelare kommer helt klart sätta en större prestige på turneringen, vilket gör att både fler kommer komma och även titta.

Varför tycker du att just SMASH är ett bra spel att plocka upp jämfört med andra spel?
– För att det troligtvis inte finns någon community som är lika dedikerad till sitt spel, konstaterar Armada kort och fortsätter:
– Melee släpptes för ungefär 14 år sedan. Detta var en tid innan Youtube och Twitch. Detta var en tid då statusen för esport var betydligt lägre och fightingspel var inget undantag. Trots att vi inte hade något online-läge, trots att Gamecube som konsol sålde dåligt, trots att Nintendo snarare har ogillar oss än försökt stötta oss så har vi tillsammans överkommit alla hinder. Hur många spel kan säga att de är 14 år gamla, har två uppföljare men trots det är flertalet gånger större än någonsin?

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport