Uncategorized
English version

Trig esports misstänks för ekobrott – Revisorerna avgår efter utredning

av Simon Engstrand
Trig Esports
Trig Esports

Trig Social Media som bland annat sponsrar LoL-spelaren Enrique “xPeke” Cedeño misstänkts nu för ekobrott. Revisorbolaget Pwc avgår nu efter en egen utredning och ekobrottsmyndigheten har kopplats in.
 I vår analys har det framkommit att bolaget har en mycket låg andel aktiva medlemmar, skriver Pwc i en anmälan till bolagsverket.

Trig Social Media har skapat uppmärksamhet med ambitionen att konkurrera med facebook och har även rekryterat esport-stjärnor som Jang “MC” Min Chul och Jan “Faramir” Engelmann och sponsrar Enrique ”“xPeke”” Cedeños lag Team Origen. Nu misstänks Trig Social Media för kursmanipulation och utreds sedan en tid tillbaka av den tyska finansinspektionen, Bafir.

Förra veckan lämnade bolagets jurist, Lars Hellewig, styrelsen och under måndagen framkom det att även revisorbolaget Pwc avgår efter en omfattande utredning på eget initiativ. Slutsatsen är att Trig Social Media inte kan verifiera många viktiga och grundläggande uppgifter. Bland annat handlar det om ett stort antal påstådda användare som Pwc inte kunnat bekräfta som ”mer än en sammanställning av e-postadresser.”

– Trig Social Media har vid ett upprepat antal tillfällen lyft fram vikten av sin medlemsdatabas med mer än 3 miljoner medlemmar. I vår analys har det framkommit att bolaget har en mycket låg andel aktiva medlemmar som generar intäkter. Vi har inte heller kunnat verifiera att bolaget arbetar aktivt med sin medlemsdatabas eller fått del av någon plan för hur intäkterna ska kunna ökas”, skriver Pwc i en anmälan till Bolagsverket den 17 april enligt Veckans Affärer

Utredes för marknadsmissbruk

– Vi har fått uppgifter om att det finns misstankar om oegentligheter i Trig Social Media. Vi har haft kontakter med Ekobrottsmyndigheten under dagen. Vi utreder marknadsmissbruk men inte all form av ekonomisk brottslighet. Det är frågor som ligger på Ekobrottsmyndigheten, säger Jonatan Holst, presschef på Finansinspektionen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport