USFIV

Bäst i Sverige – men kan inte tävla utan sponsor

av Tobias Lundgren
popi

Simon ”Popi” Gutierrez har dominerat den svenska Street Fighter-scenen i flera år och hade planerat att tävla internationellt under 2015.
Men efter att ha lämnat House of Gamers vet han inte längre om det är möjligt.
– Jag vet inte om jag kan åka utan sponsor, det är det sorgliga för min del just nu, säger han.

Under ESPORTSM har han varit en gigant de senaste åren och har två raka svenska mästerskapstitlar under bältet. Och under 2015 tänkte Simon ”Popi” Gutierrez, efter ett uppehåll de sista månaderna av 2014, storsatsa igen. Turneringar i Madrid och Cannes stod på schemat, men då han gått skilda vägar med House of Gamers vet han inte längre om resorna är möjliga.
– Jag pratade med de som har House of Gamers och snackade lite deals, men det verkar inte som att de var hundra procent intresserade i år. Det finns många turneringar, bland annat Capcom Pro Tour som är Street Fighters The International med 500 000 dollar i prispotten. Sådana events vill jag ta mig till men de verkade inte vara redo att hugga in. För min karriär kände jag att det var bättre att lämna laget och kolla om någon vill skicka mig till sådana ställen.

”Får kolla om jag kan få något internationellt”

Just nu letar Popi sponsorer för fullt samtidigt som han bollat studier den senaste tiden.
– Jag vet inte vilka i Sverige som vill backa upp en på fightingspel så jag får kolla om jag kan få något internationellt.

Hur skulle du ranka dig själv i nuläget?

– Jag tror andra skulle säga att jag lätt är topp 5-8 i Europa. Tidigare sa de att jag var topp tre och Europa anses nu vara den andra bästa regionen efter japanerna. Det är kul att höra att Europa gått om USA vilket man inte trodde var möjligt.
– Själv skulle jag säga att jag spelar på hög nivå. Jag kan det här, det visade jag när jag vann mot Lee ”Infiltration” Sun Woo. Jag är fortfarande på hög nivå och kan tävla med alla som kommer internationellt, men den högsta nivån kommer när jag börjar tävla igen. Jag försöker gå max nu.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport